Νάξος: Δωρεάν φιλοξενία, φαγητό και ποτό

Δωρεάν φιλοξενία στο χωριό Κορώνου της Νάξου
Στο γραφικό χωριό της Κορώνου, 35 χλμ βορειοανατολικά της Χώρας, σας περιμένει ένας ξενώνας όπου μπορείτε να καταλύσετε χωρίς να πληρώσετε. Ο ξενώνας ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορώνου. Για τη διαθεσιμότητα θα πρέπει να επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο στο τηλέφωνο 22850 51237.

Δωρεάν ξενώνες φιλοξενίας και κάμπινγκ στην Πλάκα
Σε μια από τις πιο διάσημες και πιο μαγευτικές παραλίες του νησιού, σας περιμένει ένας ολοκαίνουριος χώρος να σας φιλοξενήσει! Ξενώνας και κάμπινγκ περιμένουν να σας φιλοξενήσουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε ούτε ευρώ.
Οι συγκεκριμένοι χώροι φιλοξενίας βρίσκονται στην παραλία της Πλάκας, μόλις διακόσια μέτρα από τη θάλασσα (πίσω από την ταβέρνα «3 αδέλφια») και ανήκουν στην Ενορία της εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου.
Το 2011 λειτούργησε δοκιμαστικά για πρώτη χρονιά το κάμπινγκ και από το καλοκαίρι του 2012 περιμένουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις ασθενείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες που επιθυμούν να περάσουν λίγες ημέρες στη Νάξο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα φιλοξενίας, απευθυνθείτε στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα, στον Άγιο Αρσένιο και στο τηλέφωνο 22850 41240. Ο πατήρ Συμεών είναι πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει και να σας διευκρινίσει αν πληροίτε τις προϋποθέσεις ώστε να φιλοξενηθείτε.

Δωρεάν φαγητό, ποτό και φρέσκα ψάρια στο χωριό Απόλλωνας
Αν επισκεφθείτε το χωριό του Απόλλωνα στις 23 Ιουνίου θα δείτε πως όλο το χωριό κινείται στους ρυθμούς του εθίμου του «Κλήδωνα».  Η μουσική, ο χορός, οι  τοπικές σπεσιαλιτέ από τα χέρια των γυναικών του  αλλά το ντόπιο κρασί είναι άφθονα και κυρίως δωρεάν!
Σε κλίμα γιορτής και χαράς κινείται το χωριό και την ημέρα της «Γιορτής του ψαρά»  που γίνεται κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν μαζί με τους ντόπιους, να κεραστούν από τους ψαράδες αλλά και να πάρουν φρέσκα ψάρια, δωρεάν! Η ημερομηνία της «Γιορτής του Ψαρά» αλλάζει κάθε χρόνο και για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να απευθυνθείτε στους ανθρώπους που διατηρούν καφετέριες και ταβέρνες στην περιοχή.

Δωρεάν δραστηριότητες και κεράσματα στην Απείρανθο
Στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού, που γίνεται κάθε 15 Αυγούστου στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας, θα γευτεί εντελώς δωρεάν εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ και εδέσματα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού. Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και την περίοδο της Αποκριάς.
πηγή: www.mynaxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου